FSIY
Moottori- ja ultralentoon sekä lennokkitoimintaan keskittynyt ilmailuyhdistys Forssassa - FSIY

Lennokkitoiminta

Meitä lennokkiharrastajia on jäsenistöstä noin kolmannes. Toimintamme on keskittynyt lähes täysin radio-ohjattavin lennokkeihin, niin polttomoottori- kuin sähkökäyttöisiin. Lennokkilajeista meillä on kattavasti edustettuna aina pienemmistä sähkölennokeista suurempiin radio-ohjattaviin sporttilennokkeihin, sähköliidokkeihin sekä helikoptereihin.

Junior 60 - old timer-lennokki. Photo by Henri Hiisilä

Meiltä löytyy asiantuntemusta myös radio-ohjattuihin autoihin, veneisiin sekä ilmakuvaukseen. Kysy rohkeasti! Autamme mielellämme uusia harrastajia mielenkiintoisen harrastuksen alkutaipaleella, jossa ei edes taivaskaan ole rajana. Kokeneemman harrastajan mukanaolo on usein välttämätöntä uuden aloittelijan ensimmäisillä lennätyksillä suurempien kalustorikkojen estämiseksi.

Toimitilojen puuttumisesta johtuen yhdistyksellä ei ole varsinaista järjestettyä ja ohjattua nuorisotyötä. Harrastajat rakentavat ja huoltavat kalustoaan omatoimisesti kukin tahoillaan. Lennokkien lennätykseen yhdistyksellä on tarjota hyvät puitteet Forssan lentokentällä. Lennokkitoiminta tapahtuu aina rullaustien 22-puoleisessa päässä. Lennokkiharrastajien on syytä tutustua lennokkitoiminnan sääntöihin ja toimia kentällä niiden mukaisesti.

EFFO - merkityt paikat

Oman ja muiden turvallisuuden vuoksi maksimoi oma näkyvyytesi ilmaan; käytä siis vähintäänkin huomioliivejä, ne eivät maksa paljoakaan. Ollaksesi selvillä lähestyvistä koneista ja niiden aikeista, kuuntele skannerilla Forssan liikennettä taajuudella 123.150 MHz. Lentäjät ovat vastaavasti velvollisia tekemään asiamukaiset ilmoitukset ilmailuradioon ja ns. korpikentille kuuluvat laskukierrokset varmistuakseen esteettömästä laskeutumisesta. Jos lentokone on tulossa laskuun, ota hyvissä ajoin lennokkisi laskuun ja hae se pois kiitoradalta tai lennätä lennokkiasi sen verran sivussa, ettei se ole haitaksi laskeutuvalle koneelle. Muista myös itse siirtyä selvästi rullaustien puolelle.

Käytä huomioliivejä! Photo by Jari Vehmaa

Ota yhteyttä meihin ja tule mukaan mielenkiintoiseen harrastuksen, josta eivät taatusti haasteet lopu koskaan ja jossa on kasvunvaraa vuosikymmeniksi eteenpäin.