FSIY
Moottori- ja ultralentoon sekä lennokkitoimintaan keskittynyt ilmailuyhdistys Forssassa - FSIY

Lentokalustomme

FSIY:n kalustoon kuuluu kaksi lentokonetta: ultrakevyt Ikarus C42 B (OH-U459) ja Piper Archer II (OH-PKT). Lentokonevuokrat ovat seuraavat: PKT 180 €/h ja U459 90 €/h.

Ikarus C42 B (OH-U459)

U-459


Kerhomme ultrakevyt lentokone Ikarus C42 B on ehkä paras ja pidetyin moderni saksalainen kevytilmailukone, mitä on saatavilla. Konetyyppi on myös Suomen yleisin ultrakevyt lentokone. Kokonaisuutena lyömätön Ikarus on kevytilmailun ajaton monikäyttöinen standardi niin aloittelijalle kuin konkarillekin. Koneessa on mm. sähkölaipat. Ikarus on varustettu 100 hevosvoiman Rotax 912 ULS -moottorilla. Tyypillinen matkalentonopeus koneella on 140-160 km/h.

OH-U458 talvisella kentällä

Piper PA-28-181, Archer II (OH-PKT)

OH-PKT


OH-PKT on hankittu vuonna 2006. 110 solmun (205 km/h) matkanopeutta lentävä 180 hevosvoiman moottorilla varustettu Piper Archer II -koneemme, OH-PKT, soveltuu erinomaisesti lyhyempien matkalentojen toteuttamiseen tarjoten hyvää kuormattavuutta. Koneella on reissattu paljon niin Suomessa kuin Itämeren lähiympäristössäkin.

Koneen avioniikka on IFR-varustettu, eli mittaristo ja radiot on kahdennettu, mutta IFR-katsastusta ei ole suoritettu, koska yhdistyksellä ei tällä hetkellä ole siihen tarvetta. Koneella voidaan lentää kuitenkin yöllä hyvissä sääolosuhteissa, mikäli lentäjällä on yölentokelpuutus NF(A). Koneessa on myös yhden akselin King KAP 100- autopilotti. Alla OH-PKT saapumassa Malmille.

OH-PKT mittaristo