FSIY
Moottori- ja ultralentoon sekä lennokkitoimintaan keskittynyt ilmailuyhdistys Forssassa - FSIY

Lentopaikka - EFFO

Forssan lentokenttä ilmasta käsin

 

Lentokenttämme sijaitsee Forssan kaupungin laidalla, uuden Forssa-Somero tien (282) varrella. Kentällämme on konehalli muutamalle koneelle, lentobensiinin tankkauspiste sekä lennonvalmistelutila. Kenttämme taajuus 123.150 MHz.


Näytä suurempi kartta

Kiitotien pituus on 820 m ja leveys on 18 m, josta asfaltin osuus on 8 m ja se on uusittu vuonna 2021. Päällysteen ulkopuolella pehmeä maanpinta. Kiitotien molemmilla puolilla on avo-ojat 20 metrin etäisyydellä kiitotien keskilinjasta. Huomio, että kentän yli menee rasitetie läheiselle lintutornille 22-puoleisesta päädystä. Rullaustien liittymä kentän keskivaiheilta on poistettu käytöstä. Lataa päivitetty laskeutumiskartta tästä.

Lentokentämme on nyt myös miehittämättömän ilmailun (lennokit/dronet) salliva UAS-ilmatilavyöhykke. Yhdistyksellä on vilkasta lennokkitoimintaa usein lentopaikan 22-puoleisessa päässä, minkä vuoksi saapuvien ilma-alusten on ehdottomasti kierrettävä kenttä ennen laskua ja tehtävä asianmukaiset ilmoitukset ilmailuradioon. Lennättäjillä on yleensä kentän jakso kuuntelulla. Tästä linkistä löydät lennokkitoiminnan säännöt ja turvaohjeet Forssan kentälle. Lennättäjä: käytä aina skanneria ja huomioliivejä.

Kenttäpäällikkö: Juha Heinämäki: (040) 507 1993, juha.heinamaki(ät)logroup.fi.